Напусна ни плувецът и треньор Светлин Веселинов

 

Плувецът и треньор Светлин Веселинов ни напусна и отиде в по-добрия свят.

Спомням си, че го видях за първи път през пролетта на 1973 г. Проведе ни „суха“ тренировка в салона на басейн „Спартак“.

Каза: „Момчета сега ще ви покажа едно упражнение като на Муци Мустанга.“ Ние, естествено, се шашнахме. Беше веселяк и ларж треньор, истински симпатяга. Това ми хареса. Носеше дънки и бе с дълга коса. Тогава само бунтарите ходеха така. Не беше прието.

Не бе от любимците на облечените с власт и така си остана до края на дните му.

Говорили сме често на четири очи и се убедих, че той истински обича плуването, а и го разбира. Бе добър гърбист на Левски, като бе един от първите, които плуваха с „високо“ рамо по българските земи.

Тренираше при легендарният Огнян Бараков. После самият той стана треньор. Работи предимно в Академик и в Ученическата спортна школа.

Животът му мина в плуването и той бе част от плуването.

Какво може да иска един плувец повече от живота?

Погребението на Светлин Веселинов ще бъде в неделя (10 март) от 15:30 часа на Централните софийски гробища.

Екипът на BGswim.com и Асоциацията на българските плувци поднасят съболезнованията си на роднините, близките и приятелите на Светлин Веселинов.

 

Бог да го прости!  

 

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар