Наш скачач изгоря с канабис за 4 г.

 

Един от елитните български състезатели по скокове във вода – Богомил Койнашки, е дал положителна проба за марихуана. Издънката е станала по време на държавния шампионат на столичния басейн „Диана”, на 27 юли тази година.

 

Койнашки е бил санкциониран за 4 г. от Българска федерация плувни спортове, но за самото решение съобщава сайтът на ФИНА. Посочено е, че наказанието  тече от 20 октомври.

Койнашки е дал положителна проба за carboxy-THC – остатъчно вещество на канабиноидите, което се получава след пушене на марихуана.


„Как да коментирам подобна ситуация. В шок съм. Дори не бих искал да коментирам, защото нямам нищо общо. А и Богомил се беше отказал така или иначе. Момчето си е било на купон. Пушило си е марихуана. За мен това е затворена страница. Подходи доста лековато с всичко. Признал си е пред антидопинговата комисията”, коментира за BGswim.com неговият вече бивш треньор Георги Чобанов.

 

„Това си е негова вина. Да си носи последствията. Все пак е на 19 години. Голям е знае много добре как стоят нещата. Не мога да се правя на детектив и да следя постоянно състезателите си”, допълни треньорът на „Витоша Дайвинг” ( София).

На Европейските олимпийски игри в Баку през 2015 г. Богомил Койнашки и партньорът му Димитър Исаев записаха голям успех за родните скокове във вода, класирайки се на шесто място в синхронните изпълнения от 3-метров трамплин. Той е многократен републикански шампион и носител на куп отличия от международни турнири. Има в колекцията си и балкански титли. 

Самият Койнашки вече е приключил със спорта и се концентрирал върху образованието си в областта на IT анализи и бизнес стратегии. 

 

Коментарът на Койнашки ТУК 

–––-

BGswim.info се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата „Плуване & Водна топка“, за да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар