Наследникът на Богомилова ясен през април

Таня Богомилова е подала оставка като генерален секретар на Българска федерация плувни спортове (БФПС), решението й е било уважено от Управителния съвет, а нейният наследник ще стане ясен в началото на април.

Тогава ще де проведе отчетно-изборното заседание на Общото събрание на централата, което е изтеглено малко във времето поради казуса.

Председателят на БФПС Георги Аврамчев сподели пред BGswim.com, че причините за решението на Богомилова са лични.

Единственият ни олимпийски шампион в плуването заемаше поста генерален секретар на БФПС от 2003 г. Тогава наследи дългогодишния изпълняващ длъжността Стефан Златаров.

За този период начело на федерацията бяха трима председатели – Емил Кюлев, Юрий Кюлев и настоящият Георги Аврамчев.

Богомилова остава свързана с плуването като член на Техническата комисия на плуване в открити води на ФИНА (международната федерация).

Аврамчев е предложил като вариант за поста генерален секретар това на Димитър Бобев – доказано име в световното плуване.

От близо три десетилетия работи в Хърватия, направил е световни рекордьори и медалисти. Сред тях са Саня Йованович и Милош Милошевич.

Димитър Бобев (вляво) с Ботко Трендафилов по време на турнира „Мултинешън“ в София през 2016 г. Снимка: Евгени Цеков

Бобев е съпруг на Бистра Господинова, която заедно с Богомилова стана, Ваня Аргирова и Радосвета Пиронкова станаха бронзови медалистки от смесената щафета на европейското първенство в София през 1985 .

Самото общо събрание е насрочено първоначално за 3 април при начален час 11:00 часа.

Заседанието ще се проведе в Заседателната зала на ММС на 5-тия етаж в Спортната палата.

 

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар