Никола Петров: Олимпийският център във Варна трябва да работи по друг начин

 

„Да достигнеш първото място е значително по-лесно, отколкото да го задържиш. Затова успехът ни е по-ценен сега“, категоричен е Никола Петров – главeн треньор на плувния шампион на България ПСК Черно море (Варна).

За втора поредна година тимът е комплексен шампиони на страната за всички възрасти.

Черноморци оглавяват годишната класация на БФПС с актив от 3045,20 т.

В класацията участват 63 клуба от цяла България.

Клубното ръководство на ПСК Черно море поставя летвата нависоко и през 2018 г.

„Ще се стремим да подобрим онези компоненти, които са ни куцали до момента – имаме място за развитие и занапред”, допълни Никола Петров. Анонсира, че отборът ще се подготвя основно за предстоящото европейско първенство по плуване за юноши и девойки във Финландия през лятото.

„Разбира се, предстоят и силни международни турнири, както и балканиади”, добави наставникът.

Категоричен е, че новоизграденият олимпийски център по плуване във Варна трябва да работи по различен начин от този до момента.

„Задачата на това звено е да даде възможност на талантливи плувци, на децата, които имат желание, да развият потенциала си до 100 % процента”.

Главният треньор на шампиона в българското плуване е откровен, че няма конкретна формула, която да бъде приложена, за да пребориш конкуренцията и да се задържиш на върха. Според Никола Петров всичко е съвкупност от персонални качества и силно желание и мотивация, за да вървиш в определена посока.

„Разбира се, целият този процес е съпроводен с редица лишения”, обобщава наставникът.

Десимира Тончева, pskchernomore.org

 

Снимки: Евгени Цеков, sportsgallery.eu

 

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар