Николаева блести и на Talent Cup

 

Обещаващият варненски плувен талант Калина Николаева продължава с впечатляващите си изяви и на международния турнир за деца и подрастващи Talent Cup, провеждащ се на столичния покрит басейн „Диана“.

След втория ден от надпреварата, организирана от СКПС Витоша, състезателката на ПСК Черно море и руския специалист Антон Гиляревский има на сметката си златен хеттрик в бътерфлая.

На 200-метровата дистанция Николаева направи два пъти поправка при девойките младша възраст – 14-годишни.

Снажната варненка спечели златото с време 2:22,62 мин. В сутрешните подборни серии регистрира 2:24,70.

 

Преди това триумфира и на 50 м бътерфлай с 30,14сек. В откриващия ден на турнира Talent Cup се окичи със златото на 100 м бътерфлай – 1:05,10 мин.

С морски почерк беше и най-впечатляващият резултат в най-долната възраст за момичетата. Възпитаничката на Люба Панайотова и бургаския Черноморец – Десислава Белова плува на 10 години 100 м св. стил на голям басейн за 1:06,66 мин. В нейната възраст това е рекорд.

Белова взе златото още на 50 и 200 м св стил, съответно с 31,24 сек. и 2:24,33 мин.

В най-горната възраст на 100 м св. стил при девойките младша също падна рекорд. Направи го Василена Георгиева от Пирин (Благоевград), плувайки за 1:01,29 мин. Постижението е рекорд при 13-годишните.

 

В кралската дисциплина най-бърз при момчетата беше 14-годишният Валентин Чайков от варненския ПСК Черно море, триумфирайки за 54,15 сек.

Във втория състезателен ден на турнира най-голяма емоция донесе иновативната щафета за голямата награда на спонсора – 4 по 50 смесена – поредното оригинално хрумване на организатора Георги Чобанов.

При нея състезателите от различни отбори бяха събрани в квартети, ставайки за един старт съотборници. Бяха омешани финалистите от индивидуалните стартове в четирите възрасти – от 9 до 14 г. По жребий за стил те бяха подреждани в каре, според резултатите за влизане във финали, така че силите да бъдат изравнени, а лидерството да се сменя постоянно по време на дистанцията. 

Петото издание на турнира Talent Cup се излъчва директно с коментар по BGswim.com и Sportmedia.tv.

 

В самата надпревара участват близо 600 плувци от 43 клуба, от 4 страни.

Резултатите ТУК

Прогресията в класиранията на всички състезатели ТУК


Гледайте турнира ТУК

 

 

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар