Николов докосна норматива с рекорд на 100 св. стил

 

Александър Николов постигна нов национален рекорд на 100 м свободен стил за мъже на малък басейн и съвсем малко не му достигна да покрие норматива за участие на европейското първенство в Дания през декември.

По време на втория кръг от Световната купа в Берлин възпитаникът на Никола Петров и ПСК „Черно море“ (Варна) прелетя кралската дисциплина за 48,76 сек.

Нормативът за европейския шампионат е 48,61 сек.

Предишният национален рекорд в дисциплината на 25-метров басейн е също на Александър Николов от декември 2015 г. – 48,97 сек.

Иначе класирането в Берлин на участника на първенството на планетата в будапеща преди седмица е 30-о.

 „За съжаление останах на 15 стотни от норматива съм. Не знам кога и дали ще гоним ново покриване на норматив. Ще видим как ще се развият нещата“, коментира Николов за BGswim.com.

Със смесени чувства прие рекорда и наставникът му Никола Петров.

„Просто мина доста време от върховия момент на формата и свежестта изчезна. Лошото е, че трябва да покриване нормативи за малък басейн, след като сме били на световно на голям. Не ми се струва реално, а още повече, че времето за покриване на норматива е много неудобно“, коментира Петров.

 

Останалите български плувци ще гонят покриване на турнири през есента.

 

Резултатите от Световната купа в Берлин

 

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар