Новата верига на ЛЕН тръгва от Люксембург

 

Новосформираната верига от турнири на Европейската  плувна лига (ЛЕН) – LEN Swimming Cup ще бъде открита с едно от най-силните състезания на планетата – Euro Meet в Люксембург. 

Самата надпревара ще бъде на 25-27 януари и първите две световни звезди, които потвърдиха участие са унгарските асове Катинка Хошу и Давид Веращо.

В миналогодишното издание на Euro Meet в Люксембург участва 14-годишният тогава Калоян Левтеров, който взе бронз на 100 м гръб при юношите.

Плува благодарение на спонсора си – застрахователния брокер „Вариант“, който е част от групата на Корпорация „Развитие“.

https://www.youtube.com/watch?v=sMpGh8HR4Sc

Тази година общият награден фонд е 29 500 евро.

Шампионът във всяка дисциплина ще вземе 300 евро, вторият 200, третият 100. За най-доброто постижение по точковата система на ФИНА ще има премия от € 1250.

За световен рекорд ще се дават €3000. За европейки € 2000.

За самата верига LEN Swimming Cup информацията все още е оскъдна, но  е ясно, че европейската централа, подобно на международната, се опитва да направи по-комерсиално плуването и да вкара по-солидни наградни фондове.

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар