НСА и спортното училище на Бургас с договор за сътрудничество

Ректорът на НСА „Васил Левски“ проф. Николай Изов и директорът на бургаското спортно училище „Юрий Гагарин“ Янчо Стойчев подписаха договор за сътрудничество.

Той е за осъществяване на учебно-методически дейности и споделяне на ресурси в областта на спортната, учебната и научната дейност.

Дългосрочните задачи, които си поставят за реализиране двете страни, са обмен на нови форми за преподаване на учебни дисциплини в областта на физическото възпитание, спорта, спортната анимация, управлението на спортни дейности и туризма.

Общи екипи ще разработват научно-изследователски проекти, ще се провеждат съвместни обучителни събития, лагери, конференции, ще предоставя взаимен достъп до материално-техническата си база.

Преподаватели от Спортната академия ще се срещнат с кандидат-студенти от бургаското училище за разговори и дискусии, относно професионалната им ориентация.

В присъствието на ръководния състав на НСА, проф. Изов използва случая, за да поздрави лично Янчо Стойчев за встъпването му в длъжност директор на бургаското спортно училище, което е едно от най-успешните в страната.

„Радостен съм, че стигнахме до този момент, всички съвместни инициативи, които сме имали във времето с г-н Стойчев, като наш възпитаник, са били сполучливи. Вярвам, че ще продължим все така успешно и в бъдеще“, допълни проф. Николай Изов.

„От името на всички наши възпитаници, треньори и преподаватели от Спортно училище „Юрий Гагарин“ и лично от мое име искам да благодаря на професор Изов за доверието. Сигурен съм, че ще го оправдаем и заедно ще постигнем още по-големи върхове. Ние, спортистите сме като едно семейство. Винаги съм разчитал на НСА, помагаме си взаимно. Другото послание на този договор е, че всички трябва да сме обединени , като народ и нация, за да постигаме целите си“, заяви Янчо Стойчев.

 

Вашият коментар