Оркестърът на МВР подгря Замората

Духовият оркестър при академията на МВР подгря 21-ото издание на международния турнир по плуване за деца и подрастващи „Замората“, провеждащ се на столичния комплекс „Спартак“ и организиран от ПК Левски.

По време на разгрявката на втория полуден над 460 състезатели от 32 клуба от четири държави се надъхваха с бойни и мотивиращи мелодии.

След официалното откриване на турнира в памет на неподражаемия треньор на Левски – Стефан Попов-Замората духовия оркестър при академията на МВР изпълни прекрасно и националния химн, на който станаха на крака около 1200 души. 

Турнирът е за четири възрасти родени 2003/04, 2005/06, 2007/08, 2009 година и по-малки.

Чуждестранните клубове са от Гърция, Република Северна Македония и Сърбия.  

Началото на следобедната сесия беше дадено от деца с двигателни и ментални затруднения от фондация “Воден път”.

На официалното откриване бяха Петър Стойчев и неговия треньор Красимир Туманов, синът на Замората – Бранимир Попов – рекордьор и шампион в гърба, както и участник на олимпийските игри в Москва’80, генералният секретар на БФПС Димитър Бобев, доц. Стоян Андонов – зам. министър на младежта и спорта, доц. Тодор Чобанов – зам. кмет на Столична община.

Андонов изказа благодарности към организаторите, сред които е и многократният носител на Световната купа по плувен маратон Петър Стойчев, че за поредна година събират стотици млади плувци в оспорвано състезание.

Подчерта и важността на плувните спортове за развитието на младото поколение.

Турнир „Замората“ продължава и утре (3 ноември) от 9:00 часа сутринта.

Резултатите  ТУК

 


 

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар