Още три олимпийски квоти за Европа в скоковете

 

Европа ще има право на допълнителни три олимпийски квоти в скоковете във вода за игрите в Токио.

Решението бе потвърдено от Изпълнителното бюро на Международната федерация по плувни спортове (ФИНА).

Директно участие за форума под петте преплетени кръга получиха световните шампиони в олимпийските дисциплини от първенството в Южна Корея през лятото.

Това означава, че в Токио Великобритания получава право на участие на 3 трамплин при мъжете, а Русия в същата дисциплина при жените и на 10 м кула мъже.

По настояване на президента на (ЛЕН) Паоло Барели бе поискано в дневния ред на срещата на Изпълнителното бюро на ФИНА, проведена в Лозана на 24 септември, да има преразглеждане на системата за квалификация в скоковете във вода за Токио.

https://www.youtube.com/watch?v=fWUwmkb0HYc

Целта беше да се изясни правилното й тълкуване и въздействието върху квотата на континенталните квоти.

На срещата бе решено, че ако победителят от континенталните първенства (напр. европейско) се е класирал със световната титла, следващият в ранглистата от материка да получи право на участие.

 вече се е класирал за Токио 2020 от Световното първенство на Така в Токио ще скачат британецът Джеймс Хитли и руснаците Кристина Илиних и Руслан Терновой.

Останалите квоти ще бъдат разпределени на Световната купа в Токио на 21-26 април 2020 г.

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар