Павлина Тодорова: Короната Мис BGswim е награда и за характер

 

Павлина Тодорова е носителка на короната Мис BGswim.com, в конкурса, който се се организира за втора поредна година от специализирания сайт за плувни и водни спортове BGswim.com и ЕС Медиа АД. Състезателката на ПСК Черно море има над 170 медала в плуването. Бронзова медалистка е от балкански игри.

Възпитаничката на Софийския университет спечели последната си титла на студентското първенство в неделя.


 – Павлина, с
печелила си близо 200 медала в плуването, с какво короната за Мис BGswim е по-различна и ценна за теб?

– Всяка победа е важна за мен. Този конкурс е различна от сферата, в която съм свикнала да се състезавам. Медалите са награда за труда ми, вложен в басейна, но короната за Мис BGswim за мен е лично приизнание за цялостна визия.Включително и за характер.

 

Този конкурс е крачка напред за българското плуване – въпреки че не е директно свързан с басейна, състезанията или постиженията на кандидатитe.

Помага да погледнем състезателите под друг ъгъл и дава възможност за популяризиране на плувните спортове.Колко ще останеш в състезателния спорт?

– Трудно е да се каже в дългосрочен план. Тепърва започвам с университетския живот и все още се опитвам да съчетая учението и спорта.

Старая се да поддържам форма в басейна, но образованието ми е приоритет. Имам желание да се състезавам, обичам водата и смятам да продължа да плувам докато това ми доставя удоволствие.

На какво се дължи превъзходството на варненското плуване през последните години? На вътрешната конкуренция, условията за работа…?

– Варна е морската столица и това до изветна степен влияе на избора на спорт.

Има доста добри плувни бази, които позволяват разитието на повече отбори и повече състестезатели.

Наличието на добри треньори като Васил Колесниченко, който ме запали по спорта и любовта към водата, както и сегашният ми наставник Никола Петров, позволяват развитието на вътрешна конкуренция.

–  Какви са големите проблеми на българското плуване? Позитивите?

– В много градове изборът на тренировъчни басейни е доста беден.

С победителя в конкуурса Мистър BGswim  Алексей Свистунов

Това до голяма степен влияе на възможността да се провеждат нормални тренировки.

Един от главните проблеми в българското плуване е липсата на добра спортна база в повечето градове. Друг засегнат проблем са малкото финансови средства отпуснати от федерацията. И все пак плуването се развива.

Имаме много добри треньори в цяла България, които създават страхотни спортисти на световно ниво.

– Студентска си първа година, разкажи за твоята специалност? Каква се виждаш в професионален план?

– От тази година уча софтуерно инженерство в Софийски Университет „Св. Климент Охридски“. Насочила съм се в сферата на информационните науки, поради интереса ми към математиката и информатиката.

 

Целите ми в професионален план са да се занимавам с това, което ме влече и ми доставя удоволствие, а това за мен е програмирането.

Все още съм в началото на следването си, но се надявам, че след време, когато натрупам достатъчно опит.

Ще работя в IT  отдела. Може би в някоя западна фирма.

Изкушена си от модата. Заснела си фотосесии. Били се пробвала като модел. 7. Каква си извън басейна.

– От малка обичам да се снимам, да запечатвам моменти от моето ежедневие или важни за мен събития.

 

Направените ми фотосесии са заснети от мои приятели фотографи-любители. В професионален план съм имала няколко предложения да бъда модел, досега не съм се възползвала от възможността, но все повече започва да ме влече модата и може би в скоро време бих се пробвала като модел.

– Какви са интересите ти извън басейна?

Извън басейна, освен с програмирането, се занимавам с различни хобита. Едно от които е латино танците (салса, бачата, кизомба).

 

През лятото във Варна се организират уникални Салса партита, на които голяма част от присъстващите са чужденци. Също така участвам и в други спортни състезания, тестващи не само физически, но и интелектуални умения и умения за ориентиране.

 

И естествено обичам да излизам с приятели, разходките в парка, както и добрите кинопрожекции. Мисля, че съм амбициозна личност, която все още открива себе си. Наскоро се преместих в столицата, по-голям град, студентски живот, приключенията тепърва предстоят.

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар