Петкова и Георгиева в дуел на гърба на държавното

Двете ни участнички на световното първенство по плуване в китайския мегаполис Ханджоу Габриела Георгиева и Диана Петкова ще се изправят в дуел на 50 м гръб на държавния шампионат в София.

Надпреварата ще се проведе в басейна на Спортната палата от сряда до събота (19-22 декември) и ще затвори състезателната година.  

За Диана Петкова (Спринт, Пд) 50 м гръб е нетипична дисциплина и това прави любопитен сблъсъка с Габриела Георгиева (Дамини ЛВ, Сф) – държавна шампионка в този стил на всички дистанции от 2013-а насам.

Габриела Георгиева

 

Петкова е заявена за общо пет индивидуални старта. За другите четири е фаворит за златото – 50,100 м св. стил, 50 м бруст и 100 съчетано, където подобри националния рекорд на световното първенство в Ханджоу.

Възпитаничката на Ботко Трендафилов коментира така представянето си на последната дисциплина на шампионата на планетата – 50 м св. стил: “По-скоро не съм удовлетворена от показаното, но като за дебют при жените съм доволна от представянето си на шампионата в Ханджоу. Ще почина малко покрай празниците и от януари мисля, че ще продължим подготовката на високопланинската база Белмекен.“

 

Петкова не успя да се класира за полуфиналите, финиширайки за 25,16 сек.  Зае 22-о място.

Номинирана е в анкетата Най-добър млад спортист на Viasport.bg която се организира с S Media в сътрудничеството на фондация „Играй с Развитие“.

На държавното първенство в София ще участват шестима от седмината ни плувци в Китай – Антъни Иванов, Йордан Янчев, Любомир Епитропов и Светлозар Николов са другите. Пристигат тази вечер с полет от Франкфурт (Германия).

Калоян Братанов живее, учи и тренира в САЩ.    

 

                                                                                                                    ПРОГРАМАТА

 

 

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар