Петкова и Янчев с големите награди на Burgas Swimming Open

 

Две от водещите фигури в българското плуване – Диана Петкова и Йордан Янчев дадоха най-силните постижения на турнира Burgas Swimming Open и взеха големите премии от 500 лева.

В състезанието на комплекс „Парк Арена ОЗК“, организирано от общината в Бургас и Акулите, участваха 550 състезатели от 39 клуба.

Паднаха 10 рекорда на малък басейн в три възрасти.

Лидерът на ПК Сандански Йордан Янчев регистрира най-силното постижение по точковата система на ФИНА, събирайки 820 на 400 м св. стил с времето от 3:46,74 мин.

Рекордът в дисциплината е на Данко – 3:44,36.

Янчев спечели общо три титли.

На 100 м св. стил триумфира с 49,72 сек.  На 800 м с. стил взе златото с 8:01,68 мин., а любопитният момент беше, че по времето на дистанцията токът в „Парк Арена ОЗК“ изгасна за няколко секунди, но никой от серията не спря.

Благодарение на генератора измервателната уредба също не спря.

Самият Янчев остави само един медал за себе си, подари останалите на младите си последователи.

Диана Петкова взе премията от 500 лева за рекорда си наа 100 м съчетано 1:01,62 мин. (771 т.).

Състезателката на Ботко Трендафилов и пловдивския Спринт спечели общо четири титли – на 50 м св. стил (25,15), 50 м бътерфлай (28,15) и на 50 м бруст, където постави втория си рекорд – 31,71.

С премии от по 500 лв. си тръгнаха и плувците на GD Sport (Благоевград) Калина Захариева и Денислав Койков, които имат най-голям точков актив от турнира в Бургас и Талент Къп в София, които се водят верига.

Иначе парични награди взеха всички състезатели с най-добри постижения от петте възрасти – общо 3000 хиляди и съответно А – 100 лв., В – 200 лв., С – 300 лв., D – 400 лв., Е – 500 лв.

Вижте ги ТУК

Габриела Георгиева от столичния Дамини ЛВ беше безапелационна на трите дистанции в гърба, както и на 200 м съчетано

 

Купата като първенец в отборното класиране взе ПСК Черно море (Варна), а лидерът на тима Калина Николаева (на долната снимка в средата) взе общо 6 титли, три с щафетите.

Моряците триумфираха и в класирането по медали – общо 60, от тях 21 златни.

На второ място в клаирането по точки е друг варненски отбор – Астери. На трето е Олимпия (София).

В комплексното класиране от турнира в Бургас и Талент Къп купата е за Астери. На второ място е Олимп (София), а на трето Локомотив (Русе)

 

Резултатите ТУК

Статистика и класирания ТУК

Прогресията в резултатите на всички плувци ТУК

 

 


 

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар