Пийти: Отлагането на олимпиадата е правилното решение

 

Звездата на британското плуване и доминатор в спринтовия бруст Адам Пийти е категоричен, че отлагането на олимпийските игри в Токио за догодина е най-правилното решение.

 

Олимпийският, планетарен и европейски шампион, както и  световен рекордьор призова в клещите на пандемията от коронавирус хората да си останат вкъщи.

„Не мисля, че някой от нас е изненадан след съобщението, че олимпийските игри в Токио са отложени за една година. Това е правилното решение и единственото, което може да бъде взето в този момент. Като спортист, очевидно съм изключително разочарован, но това е по-важно и по-голямо от мен или някой друг от състезателите, които биха участвали. Това е въпрос на живот или смърт и всички трябва да постъпим правилно“, написа Пийти в профилите си в социалните мрежи.

 

 

Обясни, че най-важното в момента е да се мисли върху конкретната критична ситуация с пандемията на коронавирус.

 

„Веднага щом стане безопасно, ще продължа подготовката си, тренирайки за главната цел –  олимпийските игри. Ще се случи, когато дойде моментът. Всички ще излезем от тази ситуация по-силни и ще можем да празнуваме заедно в световен мащаб. Останете вкъщи и в безопасност!“, каза още британският здравеняк.

–––-

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube


 

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

Вашият коментар