Пийти подари златния си медал на ученичка

Адам Пийти подари златния си медал от 100 м бруст на 12-годишната датска ученичка Алма Дал веднага след церемонията по награждаваното на европейското първенство по плуване на малък басейн в Копенхаген. 

Британският лъв спечели безапелационно коронната си дисциплина, като постигна едновременно рекорди на континента и на шампионати с 55,94 секунди.

 

Втори остана италианецът Фабио Скоцоли с 56,15 секунди, а трети се класира руснакът Кирил Пригода с резултат от 56,28 секунди.

 

Както и можеше да се очаква момичето веднага стана център на вниманието и снимките й вече обикалят земното кълбо. Позираше гордо с медала на Пийти, ухилена до уши, като беше загърната с националния флаг на Великобритания.     

 

„Направо бях шокирана. Изобщо не съм си и помисляла, че той ще ми даде медала си”, заяви крайно развълнуваната тийнейджърка пред медиите.

 

Олимпийският шампион Пийти направи още един голям реверанс към запалянковците по време на четвъртия ден от европейското първенство в Копенхаген като хвърли към зрителите плувната си шапка, очила и подписана фланелка. Настъпи небивал ажиотаж, като най-сръчните се добраха с големи усилия до ценните трофеи.  

 

С този жест британецът спечели сърцата на милиони, а Алма Дал получи коледен подарък за който дори не е и сънувала. 

 

 

Алма Дал не може да повярва, че медалът на Пийти е вече неин

 

Всички резултати от Евро 2017 ТУК


–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар