Плевен строи плувен комплекс с 4 басейна

В Плевен започва изпълнението на проект за спортен плувен комплекс с четири басейна.

Той е на стойност около 10 млн. лв. Част от средствата са осигурени с кредитна линия от Фонда за регионално градско развитие и банка ДСК.

Строителството на съоръжението трябва да приключи до края на годината, а откриването е планирано за празника на Плевен догодина – на 15 май.

Това обявиха на пресконференция в Общината инвеститорите и кметът Георг Спартански.

Инвестицията е на дружество, в което акционери са строителната фирма „Хоризонт Иванов“ и плувен клуб Инвиктус.

„Спортният комплекс е замислен преди ковид пандемията, като общата разгърната застроена площ ще е около 5400 кв. метра“, обясни управителят на „Хоризонт Иванов“ – Борислав Иванов.

Той добави, че теренът, върху който предстои да започне строителството, е собственост на фирмата и се намира на бул. „Русе“.

Проектът предвижда да бъдат изградени – един басейн с дължина 50 м и осем коридора за плуване, около който ще са разположени трибуните с 500 места, по-малък басейн с дължина 25 м и още два, които ще бъдат предназначени за бебета и подрастващи до 7-годишна възраст.

Ще има помещения за СПА процедури и фитнес, съблекални, паркинг.

„Идеята за този проект ни бе спонтанна като целта ни е да задържим и привлечем млади хора в Плевен“, добави Иванов. Кирил Бъчваров, председател на ПК Инвиктус, подчерта, че целта е в новия комплекс да се провеждат поне 12 плувни турнира на година, т.е. по един на месец, ще се организират и спортни дейности, насочени към здравето на децата.

На пресконференцията бе обявено, че този проект е първата частна инвестиция в плувен комплекс в страната. Кметът Георг Спартански даде заявка общината да се ангажира с изграждането на довеждащата инфраструктура до обекта.

Вашият коментар