Плувци от 4 държави на старт в Благоевград

 

Състезатели от четири държави и 41 клуба са заявили участие за първия международен турнир по плуване „Пирин-Благоевград“, който ще се състои тази събота и неделя (25-26 февруари).

 

Надпреварата ще се проведе на новооткрития закрит 50-метров басейн на спортния комплекс в града и се организира със съдействието на общината и БФПС.

 

Валентина Атанасова (председател на ПК „Пирин” Благоевград) заяви специално за BGswim.com, че са заявени за участие 471 плувци. От тях 250 мъже и 221 жени.

 

Състезанието ще се проведе в три полудни – събота (25 февруари) от 9:30 и 17:00 часа и неделя (26 февруари) от 9:00 часа.

 

Състезателите са разделени в пет възрастови групи.

 

Всеки клуб има право да участва с общо 16 състезатели от всички категории. Даден плувец може да скочи максимум на 4 индивидуални дисциплини плюс щафети. 

 

Това е клубът


Валентина Атанасова основава Плувен Клуб „Пирин” Благоевград през 1993 година. В наши дни той е сред водещите плувни клубове у нас и печели множество държавни и международни отличия. Тук се подготвят едни от най-добрите състезатели на България. Плувците на ПК „Пирин” са завоювали стотици шампионски титли и са подобрили много национални рекорда на страната. В ПК „Пирин” спортуват деца от всички възрасти.

 

ВИЖ ТУК ПРОГРАМА 

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар