Плувците ни далеч от полуфиналите

 

Антъни Иванов плува със секунда над националния си рекорд на 50 м бътерфлай и не се класира за полуфиналите на европейското първенство по плуване за мъже и жени в най-многолюдния град шотландски град Глазгоу.

В пресявките регистрира 24,99 секунди. Но при положение, че през март на държавния шампионат в София свали стандарта под 24 секунди – 23,91 сек., означава, че е спестил сили за стотака, а и че още е афектиран от представянето си на 200 м.

Състезателят на Николай Вакареев и Вихрен (Сандански) завърши на нетипичната за него 59-о място, но то не е постигнато при максимално усилие.

 

Антъни остана десети в шеста серия, в която бе състезаващият се за Гърция Кристиян Голомеев.

 

Синът на големия Цветан Голомеев стана втори с 23,42 сек., давайки общо четвърто време в сериите.

С него се класира с лекота за полуфиналите. Най-добър резултат в сериите постигна световният рекордьор Андрий Говоров. Украинецът слезе единствен под 23 секунди  – 22,90 сек.

Резултатите от сериите на 50 м бътерфлай мъже ТУК

Единствената ни ппредставителка в „Толкрос“  Габриела Георгиева не успя да направи лично време, плува под възможностите си на 100 м гръб.

С 1:02,97 мин. завърши на 32-о място. На миналогодишния държавен шампионат в София, с който покри норматив за световното в Будапеща, състезателката на Кристиян Минковски и Дамини ЛВ Сф даде 1:02,19 мин.

Състезаващата се за Турция национална рекордьорка Екатерина Аврамова плува за 1:02,12 мин. и остана извън полуфиналите с 28-о място.

 

Националният й рекорд за България е 1:01,10 мин. от световното първенство в Шанхай през 20111 г.

Резултати от сериите на 50 м гръб жени ТУК

Три състезателки слязоха под една минута в сериите, като най-бърза от тях бе италианката Маргерита Панциера с 59,86 сек.

 

Всички резултати ТУК

 

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар