Плувците ни пети на Комен къп

 

България завърши на пето в генералното класиране на плувния турнир  на средиземноморските нации за юноши и девойки „Комен къп“, състоял се в Бургас.

В надпреварата на 50-метровия басейн на „Парк Арена ОЗК“ участваха 17 нации и над 200 състезатели.

Активът на нашите плувци е седем медала. С титли се окичиха Йосиф Миладинов, който днес празнува 16-годишния си рожден ден, и Калоян Левтеров. Двамата имат по пет отличия с щафетите.

Най-много дисциплини от нашите плува Мария Вълчева – пет индивидуални (200, 400, 800 м св. стил, 200 и 400 м съчетано) и четири щафети.

Иначе комплексен шампион на „Комен къп“ в Бургс стана Италия. В отделните класирания сме шести.

При девойките (13-14 г.) комплексен първенец е Италия. При юношите (15-16 г.) купата е за Турция.

В заключителния шести полуден най-предното класиране – шесто място, записа щафетата ни 4 по 100 м св. стил микс (по два поста на пол), финиширайки за 3:48,40 мин.

Денислав Койков е осми на  1500 м св. стил с 16:32,63 мин.

На 200 м съчетано Мария Вълчева регистрира 2:29,88 мин., за деветата позиция.

В същата дисциплина при юношите имахме двама плувци. Георги Янев е 11-и с 2:12,44 мин. Иван Полигоров е 16-и с 2:15,36 мин.


 
За Левтеров и трениращия в Швейцария Миладинов тепърва предстоят важните състезания – европейското в Казан за юноши и световното в Будапеща.

„Не сме заостряли, нито бръснали. Доволни сме от резултатите към момента и класиранията, но е важно да подобрим резултатите на европейското и световното първенство. С тях ще дойдат и класиранията“, коментира пред BGswim.com Жорж Станкович – наставник на Левтеров.

Резултатите ТУК

Класиранията по нации ТУК

Прогресия на всички плувци ТУК

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар