Плувен шампион татуира първо треньорката си

 

Мина времето, когато на татуираната кожа на плувеца се гледаше с особено мнение на състезания у нас. Не било естетично, възпитателно за малките по трибуните или в басейна. Било ненужна демонстрация. Все повече български плувци шарят телата си обаче. Някои серии на държавните шампионати приличат на татуфест.

 

Акули, делфини, косатки, октоподи, сепии, всевъзможни твари. Също сирени, нимфи, призрачни кораби, котви – все по морската тематика. Част от тях ги е татуирал бившият плувец Димо Вулев.

Сред по-известните му клиенти са Венцислав Айдарски (уточнява, че не става въпрос за рисунката на рамото) и Александър Шопов.

 

По-любопитното е, че първият от плувните хора, които татуира майсторът на столичното студио ANONYMOUS TATTOO SOFIA е треньорка Галя Илиева. Тя го е научил да плува в маломерния басейн на 79-о СОУ в квартал “Люлин”, на който е кръстен клубът му.

После тренира при Вера Цветанова, Емил Стоичков-Стиката. Продължава в “Левски” при Люляна Димитрова, а от 2010-е при Любомир Ценков в НСА, но вече “плува за здраве и чест”. Роденият на 2 юни 1987 г. софиянец няма наблюдение каква е предпочитаната тематика за татуиране сред “сините” спортове.

“Правил съм на плувец акула, но съм виждал цветя, символи и надписи. Заглеждам в татуировките на останалите. Това ми е професионално изкривяване. Има още какво да се желае по изработката”, разкрива Вулев.

 

Предупреждава потенциалните си клиенти, че което и студио да изберат, те трябва да се уверят в хигиенните навици на татуиста. В условията за работа. Самото заздравяване на изографисаната кожа отнема около седмица. Период, в който не трябва да се плува, защото може да се развали татуировката.

 

 

За Димо Вулев това е основния проблем при активно спортуващите с мерак за татуировки.

“Бумът на татуировките не е само сред плувците. Това е навсякъде във всеки един спорт или социална група. Няма значение как е моделирано тялото за една татуировка. Важното е да е позиционира според формата, мястото и посоката на движение. Добре позиционираната татуировка, разбира се и направена от майстор, винаги стои добре”, разяснява още бившият шампион, който също е изрисувал цялото си тяло

“Татуировките винаги са ми харесвали. Запалих се покрай друг плувец – Георги Дурчев, който ме научи да слагам обеци. Това което най-много ми харесва и ме накара да започна да се занимавам с татуиране, е че оставям нещо за цял живот на хората и няма връщане назад. Успоредно с това се срещам и запознавам с много нови хора”, завършва Вулев, който не спира да се усъвършенства. Ходи на уроци по рисуване при Иван Тафров.

 

Името на местоработата на Вулев – ANONYMOUS TATTOO SOFIA идва от САЩ. Тамошното студио-майка има 11-годишна история, а за шест месеца в годината собственикът Рики Макги е колега на здравеняка с къдравата като атомна гъба прическа. Екипът на столичната ул. “6 септември” е от четирима – Момчил, Катя, Рики и Димо.

 

 


 

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата „Плуване & Водна топка“, за да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар