Плувна звезда: Извън комфортната си зона сме

 

 

Уелската плувна звезда  Джорджия Дейвис заяви, че пандемията с коронавирус поставя нея и останалите спортисти извън тяхната “комфортна зона”.

 

29-годишната британка се завърна от тренировъчната си база в Турция.

“Седейки извън басейните сме извън нашата комфортна зона. Трябваше да се завърна във Великобритания, защото обичайната ни тренировъчна база е в Турция, но границите са затворени, така че решихме, че е по-безопасно да си дойдем у дома. И ако има риск да се разболея, определено ще е по-добре да съм близо до дома, ако това се случи”, сподели Дейвис пред BBC Уелс.  

 

“Доста е странно за спортистите, защото знаем, че най-важното за тях е здравето, не дали можем или не можем да тренираме”, допълни тя.  

 

Дейвис спечели четири медала на европейското първенство в Глазгоу през 2018 г., като два от тях златни. Тя е и бронзова медалистка от Игри на британската общност.  

 

Олимпийските квалификации на Великобритания, насрочени за април, бяха отменени заради пандемията с коронавирус, но Дейвис продължава да се готви за игрите в Токио, тренирайки у дома.  

 

“По-добре е, отколкото да не правиш никакви упражнения, но е доста далеч от това, което сме свикнали да правим в обикновена тренировъчна седмица. Имаме нужда от басейн.

 

Предизвикателство е, защото за много хора спортът е хоби, но за професионалните спортисти е нашият живот”, каза още Дейвис.

–––-

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

Вашият коментар