Плувна звезда се бори с левкемия

 

Японската плувна суперзвезда и една от големите надежди за златото на домашните олимпийски игри в Токио през 2020 – Рикако Икее, бе диагностицирана с левкемия.

18-годишната Най-полезна състезателка на Азиатските игри направи болестта си публично достояние чрез съобщение в социалните медии.

„Все още не мога да повярвам и съм в състояние на объркване. Но това левкемията може да бъде напълно излекувана, ако бъде третирана правилно“, написа Икее.

Според Масаки Йошида, заместник-председател с нейния корпоративен спонсор „Ренесанс“, плувкинята е хоспитализирана, а лекарите смятат, че са открили болестта в ранен стадий.

https://www.youtube.com/watch?v=D66ag8HREks

Икее е била на лагер в Австралия, когато се е почувствала необичайно изморена, а дишането и тежко след рутинни упражнения. Това накарало треньора й Джиро Мики да бъдат направят изследвания на възпитаничката му.

От японската федерация заявиха, че няма да правят изключения за покриването на олимпийски нормативи.

Икее бе сочена като фаворит за титли в няколко дисциплини на националния шампионат през април, който е квалификация за световното първенство в Южна Корея през лятото.

https://www.youtube.com/watch?v=-wvVhp51Sfg

 

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар