Плувната федерация ще прави собствена телевизия

 

Българска федерация плувни спортове работи по идеята да направи собствена телевизия, която да излъчва шампионати и турнири.

Това сподели за BGswim.com председателят на БФПС Георги Аврамчев, като един от начините да се популяризира синия спорт у нас.

Началото ще бъде дадено с част от средствата, отпуснати от ФИНА по програма за обезпечаване на техническото оборудване и Научно-приложна лаборатория.

Те са в размер на 25 хиляди долара.

 

„Ще закупим камери, апаратура за подводни снимки, както за анализирането на плувната техника, така и за артистичното плуване. Чрез телевизията ще бъдат заснемани и филмчета с демонстрация на техника на най-изявените ни плувци, да бъдат качвани в сайта на федерацията и ползвани от медиите, които желаят. Лека-полека да повишим интереса, а с това ще дойдат и допълнителни приходи“, сподели Аврамчев.

Иначе БФПС в партньорство с BGswim.com са правели достояние държавни шампионати, също и други прояви като демонстрацията на бразилеца Нелсон Силва, докаран у нас от ПК Бриз (Бс) заснета под водата от Стефан Тодоров.

Повечето от клубовете търсят начини да подсигурят картина с коментар.

 

 

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар