Плувните ни асове на олимпийска квалификация с премии за 21 800 лв.

 

Състезателите на олимпийска подготовка и националите от юношеския отбор ще плуват на международния турнир Гран при Бургас, който ще се състои от петък до неделя (6-8 ноември) и е с впечатляващия награден фонд то 21 800 лв.

 

Второто издание на надпреварата, организирана от БФПС и местната община в „Парк Арена ОЗК“, е квалификация за игрите в Токио.

 

От асовете ни ще отсъстват Антъни Иванов, който продължава следването си в САЩ, и Йосиф Миладинов – заявен за турнира, но лекуващ в родния  Пловдив ангина.

 

От плувците ни на олимпийска подготовка ще скочат Габриела Георгиева, Диана Петкова, Йордан Янчев, Калоян Левтеров, Любомир Епитропов и Свелозар Николов, както и участникът на три световни първенства Лъчезар Шумков.

 

 

Габриела Георгиева и Йордан Янчев

От младежките национали са заявени Здравко Баблаков, Калина Николаева, Азра Янък, Жанет Ангелова и др.

 

Общият брой на участниците е 171, клубовете са 28 от четири държави.

Турция идва с представителен отбор за олимпийски квоти. Впечатление правят Юмиткан Гюреш с 51,97 сек. на 100 м бътерфлай и Метин Айдън с 55,17 сек. на 100 м гръб и 2:00,95 мин. на 200 м съчетано.

 

Сърбия е с пет тима – Обилич, Нови Београд, Плави Талас, 11 април и Дубоцица с Нина Станиславочич, която бе избрана за състезателка №1 на „Талънт Къп“ в София, а в Бургас е с първа заявка на 100 м св. стил 56,28 сек.

Румънският клуб е Реноватио.

 

 

Калоян Левтеров и Диана Петкова

Право на участие имат състезатели над 13 години, картотекирани към БФПС.  Турнирът ще бъде с подборни серии и финали – „А“ и „Б“.

Първите  десетина от всеки пол, събрали най-много точки по ФИНА от финалните плувания в три дисциплини, ще получат парични премии. Най-добрите ще приберат по 3000 лв., а техните треньори по 1000 лв.

 

Премиите

 

За състезателите

I място – 3000 лв.

II място – 2000 лв.

III място – 1000 лв.

IV място – 800 лв.-

V място – 700 лв.

VI място – 500 лв.

VII място – 400 лв.

VIII място – 300 лв.

IX място – 200 лв.

X място – 100 лв.

Отнася се за всеки пол по отделно. 

 

За треньорите

1000 лв. – първо място
600 лв. – второ място
300 лв. – трето място.

 

Заявките и програмата ТУК
 

Наредбата ТУК

 

„Турнирът в Бургас е основно състезание за водещите ни плувци, предвид целите и динамично променящата се епидемиологична ситуация с COVID-19. Състезателите са добре подготвени. Взели сме всички предпазни мерки. Състезанието ще бъде проведено без публика. Беше проведена среща с представителите на общината в Бургас, МВР и местната РЗИ, на която бяха изяснени детайлите по провеждането на турнира“, коментира пред BGswim.com генералният мениджър на плувните отбори Кристиян Минковски.

–––-

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube


 

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

Вашият коментар