Показно на упражнения в канал (ВИДЕО)

Наставникът на Райън Лохти и женския олимпийски отбор на САЩ и Дейвид Марш направи поредица от онагледени с видео упражнения за техника и скорост в плувен канал. Оборудван с показалец, облечен в „макарон“,  именитият специалист коригира в движение грешките на демонстриращия състезател.

 

Надвесен над съоръжението, което главният консултант на националния отбор на Израел нарича „безкраен басейн“ заради опцията да се плува по зададено време, а не метраж срещу регулирано течение, Марш запазва прекия контакт с изпълнителя на упражненията.

 

Така и треньор и състезател спестяват времето за стиковка, необходимо при нормален басейн, докато бъде изплувана дължината. В същото време зрителният контрол на треньора се осъществява буквално от сантиметри.

 

Макаронът дава възможност демонстриращият да не спира, бидейки почукван в областта за корекция.

 

Тънкият момент е в това, че в родни условия това е неприложимо. В поредицата от видео уроци в плувен канал обаче е посочено как може да бъдат взети мерки. Има и отделна сесия как може да бъде изграден „безкраен коридор“ за Научно приложна лаборатория.

 

 

 

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар