Попов в схема за $2 млн. за Рио 2016

 

 

Великаните на леката атлетика и плуването – Сергей Бубка и Александър Попов са получили подкупи, за да гласуват за това Рио де Жанейро да бъде избран за домакин на летните олимпийски игри през 2016 г.

Това е заявил подсъдимият бивш губернатор на Рио де Жанейро Сержио Кабрал по време на показания, съобщава „Фоля де Сао Пауло“.


Той казал пред съдията Марсело Бреташ по време на делото, че са дадени 2 млн. долара на бившия президент на Международната федерация по лека атлетика (IAAF) Ламин Диак с цел осигуряване на гласове за кандидатурата на Бразилия.

Кабрал твърди, че бившият президент на страната Лула да Силва е бил наясно с действията. По думите му предложението да се плати подкуп на Диак дошло от бившия президент на Бразилския олимпийски комитет Карлос Артур Нузман.

Да Силва и Нузман отричат да са участвали в схемата.

 

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар