Преборила левкемия японска звезда ще плува на олимпиадата

Звездата на японското женско плуване Рикако Икее сътвори поредния си подвиг, след като преборвайки левкемията се класира за домашните олимпийски игри в Токио.

 

Направи го на 100 м бътерфлай с време 55,77 сек.

Икее триумфира на националния шампионат в новия олимпийски басейн.   

Така тя си осигури и място в щафетата на Япония на 4 по 100 метра съчетано плуване.

 

„Много съм щастлива. Не вярвах, че ще успея да победя на 100 метра. Не бях толкова уверена, както на предишните олимпийски квалификации преди пет години. Мислех си, че ще мога да спечеля, но в по-далечно бъдеще“, коментира Икее.

 

Тя беше една от големите надежди за медал на Япония за олимпиадата в Токио през 2020 година, но беше диагностицирана с левкемия през 2019-а.

 

„Моята по-реалистична цел беше да се боря за място за олимпиадата в Париж. Наистина не очаквах, че ще успея за Токио. За мен класирането не беше от такова значение, защото се чувствах щастлива, че отново се състезавам“, каза още тя.

 

Икее спечели шест златни медала на Азиатските игри в Джаракта през 2018 г. – на 50 и 100 м бътерфлай и на 50 и 100 м св. стил и два с щафетите на Япония. В Рио 2016 завърши шеста на 100 м бътерфлай.

–––-

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

Вашият коментар