Проф. Андрей Манов спечели топ медицинска награда в САЩ

 

Бившият елитен плувец проф. Андрей Манов завоюва водещата медицинска награда Top Award в САЩ. Няма друг български спортист с такова изключително признание във водещата медицина в света, каквато е северноамериканската. Top Award е още по-ценна тъй като е признание на болните, а не на някакъв вид специализирано жури.    

Призът е за реализирана от д-р Манов програма, която той въвежда в резидентска клиника за наблюдение на кръвната захар от разстояние на пациенти страдащи от диабет в режим 24/7. Резултатите от въвеждането на програмата са отлични. Всичко това позволява за първи път в световен мащаб да се подобри контрола на такова коварно заболяване като диабета и то не в специализирана клиника, а в медицинска резидентска клиника под ръководството на българина. Тази най-съвършена технология се доближава до обикновения човек, а не само до богатия, както беше досега. Нашият, също така, влиза в най-добрите пет  процента от лекарите в САЩ по обективни резултати.  

Андрей Манов е бивш плувец на Левски. Тренира при легендарния Стефан Попов – Замората. Плува най-тежките дисциплини – 1500 м св. стил, 400 м съчетано и 200 м бътерфлай. Студентски шампион по плуване на България. Активната му плувна кариера протича през 70-те години на ХХ век.  

Вашият коментар