ПСК Черно море с три от четири, взе и титлата при мъжете и жените


ПСК Черно море (Варна) триумфира като отборен първенец на плувния шампионат в София и така спечели три от четирите възрасти на малък басейн.

В битките на Спортната палата участваха 278 състезатели от 38 клуба.

Бяха подобрени 15 рекорда.

Четири от тях са на Диана Петкова, която от октомври подреждаше серията до 9.

Състезателката на Ботко Трендафилов и пловдивския Спринт взе 5 индивидуални титли и общо осем медала – с тези от щафетите.


Помогна за третото място на клуба си при жените.Иначе каре от рекорди има и за ПСК Черно море, спечелил четири от шестте щафети.

Последният падна в заключителния ден на шампионата.

Женският квартет подобри клубния стандарт на 4 по 50 м съчетано с време 1:57,63 мин. Предният отпреди година бе на същия тим – 1:58,35 мин.


ПСК Черно море е първенец и по спечелени медали – с 19, 8 от тях златни. Взе купата при жените, на второ място е при мъжете.Варненската доминация подсили Астери, който е на второ място в генералното класиране по точки и на трето по медали, триумфира в мъжките щафети. При жените на второ, а при мъжете на трето.

Столичният Олимпия е на трето място в генералното класиране и на първо при мъжете.

Талантът на тима Борис Милев направи другия рекорд за вечерта, повтаряйки упражнението на Йордан Янчев от редната вечер – да го стори по време на по-дълга дистанция.

От финал „Б“ на 200 м св. стил регистрира поправка на стотака за старша възрастта – 49,71 сек. После доплува за 1:55,34 мин.

Осем стотни не достигнаха за поправка на собствения му рекорд на Янчев, взел титлата с 1:45,90 мин.


Асът на ПК Сандански и Божидар Граматиков прибра златото от 100 до 1500 м св. стил, а в най-дългата дистанция направи рекорд в движение на 800 м св. стил

Не сполучи с атаката на рекорда, но взе поредната си титла на 200 м гръб 2:07,77 мин. Габриела Георгиева от столичния Дамини ЛВ.Резултатите и статистиката ТУК

Прогресията в резултатите на всички състезатели ТУК

 

 

–––-

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

Вашият коментар