Русалката, която танцува с акули, за да спасява китове

 

Красивата австралийка Хана Фрейзър е доказателството, че морските русалки не са мит или приказни създания.

От 10 години професионална гмуркачка, модел и актриса слага огромна люспеста опашка като героинята на Андерсен, за да влезе в образа на живота си – на океански активист, борещ се за оцеляването на акулите, делфините и останалите морски видове.

 

Живеещата в Лос Анджелис красавица организира редовно подводни спектакли, разкривайки красотата на света на мълчанието.

Прави го пременена с дълга рокля и опашка на русалка в компанията на акули, морски лъвове, скатове, делфини, костенурки и много други обитатели на открития океан.

https://www.youtube.com/watch?v=o0Epc6v9Z5A

 

През 2007 г., Флизър плува в Японско море заедно с музиканти, сърфисти и популярни личности. Акцията е за спирането на бруталните нападения на хиляди делфини от местните рибари.

През 2009 г., Хана плува с 14-метрови бели акули в Мексико, за да се опита да създаде и наложи правила за риболова в различните страни.

 

 

Бори се срещу избиването на делфини и китове. Другата й обсесия е изработването на русалкови опашки.

На 9 години, когато започват и сериозните й занимания в свободно гмуркане, прави първия си модел.

 

За изработването на опашката използва оранжев пластичен материал, вдъхновена от актрисата Дарил Хана. Самата тя е участвала в редица филмови продукции, за да разпространи съобщението, че избиването на делфини и китове трябва да спре.

През 2002 година, изработва втората си опашка, която е по-дълга, по-еволюирала и функционална, от детската й. Направена е от пластмаса, бумеранг, плавници и две закачалки с много лепило във вътрешността на костюма.

 

 

 

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар