С осмина плувци сме на европейското в Глазгоу


Българското плуване ще бъде представено от осмина плувци на европейското първенство на 25-метров басейн в Глазгоу Шотландия, което ще се състои от 4 до 8 декември.

Нашите са в състав: Антъни Иванов, Йордан Янчев, Йосиф Миладинов, Калоян Левтеров, Любомир Епитропов, Светлозар Николов, Габриела Георгиева и Диана Петкова.

Отборът е воден от генералния мениджър на представителните ни тимове Кристиян Минковски, а в Глазгоу ще е и треньор №1 през последниите години Николай Вакареев.

Българската група ще е от общо 11 души, тъй като Велислав Цеков ще е първият роден съдия на европейско плувно първенство от десетилетия.

На предния шампионат в датската столица Копенхаген през 2017-а имахме само един състезател – Петър Божилов.Антъни Иванов

С най-много дисциплини в Глазгоу – пет, е заявен Антъни Иванов, за когото това ще е дебютно континентално първенство на малък басейн.


Студентът в американския университет Вирджиния Тех ще плува 50, 100, 200 м бътерфлай, 200 м св. стил и 200 м съчетано.

Дисциплините му може да станат шест при включването на миксирана смесена щафета.

Интересен ще е българският му двубой с Йордан Янчев на 200 м св. стил, където един от залозите е и националният рекорд.Йордан Янчев

Самият Данко ще скочи още на 100 и 400 м св. стил, чието върхово постижение подобри миналата седмица в Скопие.


Новата плувна сензация Йосиф Миладинов е заявен на 50, 100 м бътерфлай, където при юношите на голям басейн стана съответно трети в света и втори в Европа.

Трениращият в Швейцария 16-годишен пловдивчанин е заявен още на 50 м св. стил и 100 м съчетано.Йосиф Миладинов (вляво) с Калоян Левтеров

Седмият при юношите в Европа Калоян Левтеров ще плува трите гърба – 50, 100, 200 м.


Любомир Епитропов ще се състезава на 50, 100, 200 м бруст, а Светлозар Николов 200 и 400 м съчетано.Любомир Епитропов

За опитната Габриела Георгиева това ще е второ европейско първенство на малък басейн, след това в Израел през 2015. Доминаторката в гърба у нас стартира на 50, 100 и 200 м.


Дебютантката Диана Петкова залага на спринтовите дисциплини – 50 м св. стил, 50 м и 100 м бруст, 100 м съчетано.

На място ще се решава дали да правим миксирана щафета на съчетаното.


 

Светлозар Николов

–––-

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

Вашият коментар