Сбогом на водата в ушите с OlivoCap

OlivoCap

„OlivoCap e незаменим продукт в оториноларингологичната  практика, особено за новородени, бебета и деца, който има висока ефективност и самопочиства насъбралата се ушна кал във външния слухов апарат – пише в заключението на изследването сред 32-ама българи на възраст между 1 и 67 години, за ефективността на OlivoCap, доц. д-р Диляна Вичева, д.м., оториноларинголог.

– Приложението му в България е от изключителна важност поради съставките му – зехтин, сквалан и ментолово масло, които са старите класически съставки за предварителна подготовка на ушната кал за промивка. Предимствата са, че овлажняват ушния канал и предпазват от задържането на вода и церумен във външния слухов проход – превенция срещу развитието на бактерии и инфекции. В момента продуктът е особено актуален, защото помага на невръстните майки да се грижат по-внимателно за хигиената на децата си и благодарение на него се избягва травмата от външна намеса от страна на лекар, трудната ушна промивка или аспирация на тази възраст. Считам, че регистрацията и налагането на продукта в България е от изключителна важност както за оториноларинголози, така и за пациенти.“

OlivoCap e изключително полезен препарат при отстраняване на вода от ушите и превенция срещу навлизане на вода в ушите. Особено застрашени от подобна неприятна случка, която нерядко има и неблагоприятни последици за здравето, са малките плувци, ватерполисти и скачачи във вода.

Сайтът на производителя ТУК

Вашият коментар