Сензационният Миладинов ще плува на държавното

 

Новият рекордьор на 100 м бътерфлай и шампион на „Мултинейшън“ Йосиф Миладинов ще плува на държавното отборно първенство за мъже и жени на столичния басейн „Диана“, което ще се проведе от петък до неделя (19-21 април).

16-годишният талант, живеещ в Швейцария, а преди това направил куп рекорда на Германия, ще се състезава за родния ЖПК Младост’91 (Пловдив).

Миладинов е заявен на 50 и 100 м бътерфлай, където ще мери сили със  съотборника си Иван Алмаджиев.

Хегемонът в този стил Антъни Иванов остава в САЩ и през месец май, за да взема изпити в университета на Вирджиния Тех.

Държавният шампионат е квалификация за световното първенство в Южна Корея и олимпийските игри в Токио догодина.

Вижте списъка със заявените състезатели и програмата ТУК

На турнира „Мултинейшън“ в австрийския град Грац високият близо 190 см Миладинов бе най-титулувания от нашите с общо пет отличия, две от тях златни.

С Калоян Левтеров в Грац

На 100 м бътерфлай подобри рекорда на Антъни  Иванов при мъжете и в старшата, фиксирайки 52,32 сек.

Миладинов започва да плува 6-годишен в ЖПК Младост’91 при Славяна Раденкова. После продължава при първия българин, плувал на европейскифинал – Стефан Георгиев.

Още при Славяна Канева-Раденкова в България Йосиф Миладинов загатна за огромните си възможности  

Ученик е в СОУ „Св. Константин-Кирил Философ“ и спортното „Васил Левски“.

От есента на 2014 г. семейството му се мести в германския град Ерфурт. Подобри много рекорди в различните възрасти, а миналата година на държавния юношески шампионат се позлати шест пъти.

През есента семейството му отново смени държавата и Йосиф продължи да израства в швейцарски град Устер, тренирайки в един от най-добрите тимове в страната – Вализелен.

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар