Шарена или едноцветна татуировка да избере плувецът?

 

Каква татуировка да предпочете плувецът – едноцветна или разноцветна? Какви са предимствата и недостатъците при двата вида шарки? Къде са най-големите майстори? Отговорите дава в традиционната си рубрика Димо Вулев – бивш шампион, а сега майстор на татуировки в столичното студио ANONYMOUS TATOO SOFIA.

Дава и мнението си по темата как се заличава или разкрасява лошо направена рисунка по кожата на плувеца.

Няма строго определен шаблон, чрез който се избира дали татуировката да е цветна или едноцветна. Всеки човек сам решава. Независимо дали е плувец или рокаджия.

 

Предимството на едноцветната е, че след време се запазва по-добре от цветната. Багрите с времето започват да изчезват. Губи се контрастът. При едноцветната това го няма.

 

 

Ако татуировката е направена добре в самото начало, тя ще се запази така и във времето. Аз лично предпочитам едноцветни татуировки. Имам и цветни, които съм ги правил преди доста време.

За мен най-добрите майстори на цветни татуировки са Борис – унгарец, който сега работи във Виена (Boris tattoo shop), и Димитрий Самохин – украинец по рождение, гастролиращ из цял свят. Това са татуисти, който работят реалистика. Има и много други, чиито стил едва ли би допаднал на читателите.  

Първо лошо направената татуировка е следствие на не небрежност по отношение на проучването от страна на майстора.

 

 

Второ много лоша шега изиграва фактът, че хората искат да си направят хубава татуировка (която разбира се остава за цял живот). Но пък не искат да платят за нея.

В повечето случаи състезателите в плувните спортове предпочитат да дадат 200 лв. за маратонки, който ще бъдат изхвърлени след няколко месеца. Или пък да се почерпят след състезанието, вместо да инвестират в добре направена татуировка.

 

Трето нямат търпение. Повечето хора очакват татуировката да бъде направена почти веднага или на другия ден. В добрите студия се записваш за татуировка няколко месеца предварително.

Що се отнася до услугата с премахването на татуировка у нас, не съм виждал добре свършена работа. Коригирането или поправката зависи от това колко зле е направена рисунката. Има издънки, който не могат да бъдат поправени. Поне аз не бих се заел да правя поправка или покриване на такива неща. Има голям риск да стане още по-зле.

 

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар