Шефът на ЛЕН: Европейското ще се състои по план

Европейското първенство по плувни спортове в Будапеща ще се състои по план от 10 до 23 май.

 

В това увери с писмо, изпратено до всички континентални федерации, Паоло Барели – президент на ЛЕН (Европейската плувна лига).

 

Шампионатът в Будапеща трябваше да се състои миналата година, но бе отложен заради пандемията с COVID-19.

 

Водната топка успя да проведе първенството, което бе в началото на 2020 г.

Сега през първата седмица на форума състезанията ще открият в „Дуна Арена“ скокове във вода и артистичното плуване – от 10 до 16 май.

По това време ще са надпреварите и в открити води в близкото езеро Лупа.

Плувните битки са от 17 до 23 май.

 

„ЛЕН работи усилено с унгарските организатори, за да гарантира, че всички необходими санитарни мерки ще бъдат въведени, спазени и изпълнени изцяло, за да се гарантира гладкото протичане на шампионата и безопасността на всички спортисти, треньори, служители и служители. Това наистина е приоритет на ЛЕН”, заяви Барели.

 

„Европейското първенство в Будапеща ще бъде първото международно европейско състезание по плуване, скокове във вода, артистично плуване и в открити води от 2019 г. насам. То  предлага чудесна възможност за тестване на всички наши спортисти преди олимпийските игри“, допълни Барели.

–––-

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

Вашият коментар