Шумков гони у нас норматив за световното

 

Лъчезар Шумков ще направи опит да покрие втори норматив за световното първенство по плуване на 25-метров басейн, което ще се състои в китайския град Ханджоу от 3 до 8 декември.

Състезателят на Димитър Виденов и столичния клуб Спринт ще се пробва на някой от турнирите в България през октомври.

По календар тогава надпревари от календара на БФПС, валидни за световното в Китай са „Бриз“ в Бургас (12-14 октомври) и „Руси Русев“ в Стара Загора (27-28 октомври).

Шумков има покрит норматив на 50 м бруст, направи го по време на държавния шампионат. 26-годишният многократен държавен първенец е рекордьор в дисциплината на голям басейн.

Срокът за покриване на нормативи започна да тече от 1 август миналата година и изтича на 11 ноември.

Нормативите за световното първенство в Китай ТУК

„Продължаваме да работим върху слабите ми места. Ще направим разбор на случилото се на европейското първенство в Глазгоу и ще преценим какви мерки да вземем и на какво да наблегнем”, заяви пред BGswim.com Шумков.

„Като цяло малко по-тежко ми вървеше подготовката за европейското първенство, защото не успях да се вкарам в правилния спортен режим, в който исках. Според мен от там дойдоха по-бавните плувания. Иначе услловията в Глазгоу бяха добри”, допълни Шумков.

 

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар