Шумков и Бояджиева с най-добри постижения в Стара Загора

 

Лъчезар Шумков и Йоана Бояджиева дадоха най-силните постижения на турнира по плуване на малък басейн „Руси Русев“ в Стара Загора.

 

В деветото издание на надпреварата, организирана от ПК Траяна, местната община и със съдействието на БФПС, взеха участие 212 състезатели от 24 клуба.

Лъчезар Шумков от столичния Спринт регистрира най-добро постижение на турнира, финиширайки на 100 м бруст за 1:00,93 мин.

14-годишната Йоана Бояджиева от друг софийски клуб – Олимпия, бе с най-силния резултат по точковата таблица на ФИНА, плувайки 400 м св. стил за 4:23,76 мин.

 

Нейният тим оглави класирането по медали – 44, 20 от тях златни.

 

 

Най-добрите постижения ТУК

 

Състезателите с най-добри времена от всяка възрастова група и пол бяха наградени с плакети парични награди и подаръци от спонсорите.

Турнирът бе в четири възрасти – най-малките са родените през 2009 г., а най-големите са мъже и жени.

 

Актрисата Койна Русева – дъщеря на Руси Русев – треньор, деятел и една от значимите спортни фигури на Стара Загора и в чиято памет се организира надпреварата, връчи част от призовете.

„Поради сложната обстановка, естествено беше да имаме големи трудности с организирането и финансирането на турнира, но нито за момент не ни е минавала мисълта за отлагане.
Изказваме благодарности на всички партньори и спонсори, които ни подкрепиха в това начинание, а именно Община Стара Загора, Delfina, Arena и Болид ООД“, заяви Стефан Вачев – старши треньор на Траяна.

 

„Гледаме напред и се надяваме да направим догодина юбилейното 10 издание на турнира по атрактивно и притегателно за всички силни плувци. Благодарим и на всички колеги и отбори които взеха участие“, допълни Вачев.


Статистиката и резултатите ТУК
–––-

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube


 

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

Вашият коментар