Силно представяне на петобоеца Тодор Михалев в Будапеща


Водещият български състезател в модерния петобой Тодор Михалев записа силно представяне на авторитетен турнир в унгарската столица Будапеща, състоял се в края на февруари.

24-годишният варненец се класира осми във финала „Б“. На дисциплината фехтовка Михалев постигна 16 победи и 19 загуби, в плуването регистрира време от 2:05:24 мин., а в комбинирана дисциплина 11:05:24 мин.

На турнира в Будапеща участваха общо трима българи, другите двама са Денис Колев и Емил Грозданов. Победител във финал „Б“ стана немецът Пеле Уибел.

Участваха петобойци от Унгария, Беларус, Германия, Италия, Полша и др.  Михалев и Денис Колев представяха страната ни на откриващия кръг от Световната купа в Египет (21-26 март), състоял се след редакционното приключване на броя.

Вторият кръг е в Будапеща (26 април 1 май). В третия, който е от 10-15 май, България ще бъде домакин за поредна година на Световната купа. Черноморският курорт Албена ще замени досегашната локация София, но очакванията за страхотна организация са на лице.

„На олимпийските игри в Токио се проведе борд на Международната федерация, на които бе гласувано доверие да бъдем домакини на Световната купи за мъже и жени през 2022, 2023 и 2024 г. Това е още едно предизвикателство за БФМП. Досега сме провеждали няколко международни състезания и оценките ни са били отлични“, заявиха от родната централа.

Четвъртият кръг от тазгодишната Световна купа ще се състои в турската столица Анкара (7-12 юни).

Вашият коментар