Символните татуировки на плувеца

 

По правило и изключение от останалите спортове, най-вече бойните и футбола, кожата на плувеца си остава дискретна зона за татуировки. Въпреки перманентното дефиле на голотата в басейна.Когато плувецът се татуира, го прави някак свенливо, непоказно. Прави го от любов към спорта си и водата. Иска чрез рисунката да осъществи още една връзка. Ще ви покажа и разтълкувам най-често използваните от плувеца татуси, които правя в ANONYMOUS TATOO SOFIA. 

 

 

Това е от татуировките, изразяваща страстта към плуването. Направена в зоната на сърцето, изписвайки кардиограма, рисунката отмерва пулса на плуването.

 

 

Пример за любовта на плувеца към спорта му е и тази татуировка,  изобразяваща вълна с продължение на думата swim. Подобен символ на глезена има дългогодишният състезател от Пловдив Александър Шопов.

 


 

Мнозина като  австралийката Стефани Райс си татуират олимпийските кръгове, логото или талисмана на игрите. Така увековечат участието си в най-великия спортен форум. Венцислав Айдарски има преплетените рингове, правил му ги е колегата Момчил. Екатерина Аврамова ги има (не знам обаче тя къде си ги е рисувала). Иван Ангелов има олимпийското лого от Сидни 2000).

 

 

Eто още един пример за олимпийските кръгове.

 

 

Това е моята татуировка, свързана с плуването. Човешка ръка е, здрависвайки се с рибка, оплетено във въжено сърце.

Малко е абстрактно, но аз така си го исках. 

Има татуировки, който са свързани с водата, но не е задължително да са по кожата на плувеца.

Такъв е примерът с люспите на русалка.


 

Това е често използван полинезийски мотив, чието истинско значение не знам. Там всяка татуировка е по заслуга и носи определено значение.

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар