Синхронистките заминаха за европейското

 

Националният ни отбор по артистично (синхронно) замина за европейското първенство за девойки в чешката столица Прага, което ще се състои от вторник до неделя (18-23 юни).

Тимът e воден от треньора Галина Георгиева и всъщност е от възпитаничките й в Аква Спорт – държавен шампион през последните години.

Отборът е в максималния брой от десетина състезателки и е в състав: Гергана Попова, Далия Пенкова (ще бъде в дует с Александра Атанасова и на световното първенство за жени в Република Корея следващият месец), Десислава Любомирова, Крис Кулева, Кристияна Керимова, Михаела Димитрова, Ния Атанасова, Радостина Богданова, Саша Митева, Яна Митева.

Девойките ни ще се състезават в дисциплините – соло – техническа и волна програма, дует – техническа и волна програма, ансамбъл – волна програма и комбинация.

Покриха нормативите за европейското първенство на турнир в Братислава, където взеха медали в шест дисциплини.

В Прага е и мениджърът на отбора Мария Бинева, информира novavarna.net.

 

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар