Скандален китаец с две най-добри постижения за сезона

 

Олимпийският шампион Сун Ян направи две най-добри постижения за сезона на националния шампионат по плуване на Китай, който се провежда в Куингдао.

 

Мегазвездата от най-многолюдната държава фиксира на 200 м св. стил 1:45,73 минути, а на 400 м св. стил реализира време от 3:43,73 мин.

С тези си постижения китаецът даде недвусмислена заявка за световните титли в двете дисциплини за първенството на планетата, което ще се проведе в Гуанджоу (Южна Корея) през юли.

 

Не е обаче абсолютно сигурно дали на Сун Ян ще бъде позволено изобщо да стартира на световното, тъй като името му бе замесено в поредица от скандали, някои от тях свързани с подозрения в употреба на допинг. Все пак прогнозираме, че той ще може да плува в Гуанджоу.        

 

Иначе китайските плувци демонстрираха висока класа на националния шампионат, като там се направиха още куп постижения от най-висока класа.

 

Особено изпъква резултатът на Ян Зибей на 50 м бруст от 26,96 секунди.

С това време Зибей също така оглавява актуалната световна ранглиста за сезона и хвърля ръкавицата на предизвикателството на британския лъв Адам Пийти.     

 

 

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар