Скоковете с 36 отличия от международни състезания

Рекапитулацията за българските скокове във вода за изтичащата година е 36 медала от международни състезания.

24 от тях са златни.

Безспорният връх е финалът на Димитър Исаев на европейското първенство за юноши в Риека. Възпитаникът на Георги Чобанов и „Витоша Дайвинг“ (Сф) го постигна го на олимпийската дисциплина 10 м кула.

 

„Финалът на Исаев и успехите на другите скачачи ни стимулира да направим много качествен лагер от един месец в Казан (Русия). Причината да тренираме в чужбина за дълъг период от време обаче е липсата на възможности за тренировки на закрит басейн с кула. През януари сме отново на лагер зад граница – в Белград. После пак в Русия“, заяви Чобанов пред BGswim.com.

За догодина голямата цел пред българските скокове във вода е класиране на състезател на европейското първенство в Киев, което в нечетна година се провежда отделно от континенталното за останалите плувни спортове.

Шампионатът ще се състои от 12 до 18 юни и на него ще бъдат определени част от участниците за световното в Будапеща – друга реална цел пред нашите.

Самият Чобанов ще присъства на семинари под шапката на ФИНА с намерението да съдийства на състезания от Гран при.

Датите ще бъдат обявени допълнително.

Треньор №1 в спорта си у нас съдейства по стъпките му на съдия да тръгнат и бившите му възпитаници.

Вече е получил заявки от Русия, Украйна, Сърбия и Германия за осмото издание на турнира Купа „София“ на басейн „Диана“.

 

„Авторитетът на състезанието в международен план накара водещи сили в източна Европа да правят специални селекции на състезатели до 14 години за този турнир“, добави Чобанов.

Медалите за надпреварата, както и за плувната Swimming Talent Cup“, са поръчани в чужбина, а по изработка и оригиналност съперничат на отличията от големите първенства.

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата „Плуване & Водна топка“, за да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар