Спасов отскочи до Камчия, гледайки към световното

 

Тодор Спасов – майсторът на адреналиновите полети от скали разпознаваемото лице на родните височинни скокове във вода, се прибра за кратко у нас, за да се подготви на комплекс „Камчия“ за участие в Световната купа на ФИНА (Международната федерация по плувни спортове).

 

Надпреварата ще се състои през април и е основна за състезателите с амбиция за първенството на планетата в Будапеща през лятото.

Спасов зае престижната 11-а позиция на предния шампионат в Казан през 2015 г.

 

 

Пред BGswim.com възпитаникът на ЦСКА заяви, че е в очакване дали ще получи уайлд кард за комерсиалната верига Red Bull Cliff Diving, направила височинните скокове във вода един от най-популярните и атрактивни спортове през последните години.

През миналия сезон 39-годишният Спасов получи зелена светлина за два кръга и взе точки.

 

Иначе комплексът в Камчия, на 30 км от Варна, е единственото съоръжение в България, в което на закрито има 10-метрова кула за скокове във вода.

„Камчия“ предлага всички условия спортистите да се почувстват добре поканени и добре приети“, коментира Спасов, обещавайки повече информация при новини%“ около него.

 

Преди месец се завърна от подготовка в Австралия.По време на тренировките направи сесия за новия каталог на родния производител на плувна екипировка Delfina.

 

 

Басейнът в спортния комплекс на Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия“ е построен по олимпийски стандарти с инвестиция на правителството на Москва. Той е с дълбочина от 2,45 до 5,15 м и с 8 плувни коридора. Оборудван е за плуване, водна топка, скокове във вода и синхронно плуване.

 

Кулата за скокове, на която тренира Спасов, е с платформи на един, три, пет, седем и половина и 10 м. Най-добрият български скачач използва и системата за механично раздвижване на водата. За начинаещите в този екстремен спорт е устройство за безопасност в басейна, което създава въздушна възглавница за омекотяване на удара при скок.

 

 


 

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар