СПРИНТ и Viasport.bg канят децата на спортен празник на 1 юни

Третият детски спортен празник на списание СПРИНТ и Viasport.bg, организиран от S Media, се очаква да събере 400 деца и общо над 3000 души по алеите на Борисовата градина в София на 1 юни 2019 г.

Под мотото „Нека спортуваме заедно“ единственото спортно списание в България и единственият сайт за детско-юношески спорт, съвместно със Столична община и инициативата София – Европейска столица на спорта, ще предоставят възможност на децата да премерят сили в 3 основни спорта – лека атлетика, волейбол и баскетбол, както и да се пробват в 6 други спорта, които ще бъдат с демонстративен характер. Това са фехтовка, ориентиране, карате, кикбокс, спортна гимнастика и Fit Kid.

Празникът ще е в сърцето на Борисовата градина – детската площадка „Слончето“ и алеите към Езерото с лилиите. Надпреварите и различните други активности ще са във времето от 10 до 16 часа в Деня на детето – 1 юни, събота.

За по-добра организация на състезанията по лека атлетика, волейбол и баскетбол е желателно предварително записване на events@s-media.bg, като крайният срок е 26 май 2019 г.

Паралелно с провеждането на демонстративните спортове гостите на празника и техните деца ще могат да получат информация и специализирани консултации от професионални треньори и специалисти.

Освен масовото спортуване и запознаването с нови спортни дисциплини, празникът има за цел да изгради култура и отговорност у децата към парковата среда като място за отдих и развлечения.

За всички участници са осигурени предметни награди.

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.