Състезателите и родителите са част от мениджмънта на клуба

 

Много пъти колеги от различни спортове са ме питали как успявам да се справя в плачевната ситуация, в която се намира любимия ми спорт.

Как без база през по-голямата част от годината правя състезатели, скачащи изключително грамотно и със стил и чийто постижения са видни и в Европа.

 

В тази връзка ще спомена европейското първенство в австрийския град Грац през 2012 г., където Боян Савов получи на едно и половина салта делфин от 3 м оценка 9 ½ от един от съдиите.

 

Това даде още по-голяма увереност, че работя в правилна посока и трябва да продължа.

Рецептата за успеха може би е в способността ми да комуникирам изключително добре с отборите от чужбина. Още при създаването на клуба за мен беше важна конкуренцията на Международно ниво и така от състезание на състезание се усещаше израстване на моите възпитаници и на самия мен като треньор и организатор на спортни събития.

 

Определено работата в телевизията ми даде страхотна школовка в организационен план, не само по време на състезания, но и изграждането на структурата на клуба. През последните години дори много отбори от чужбина търсят контакт с мен за лагери у нас или за участия на Купа „София“.

Това, което ми помага за доброто провеждане на организираните от мен мероприятия е екипът от родителите и децата в отбора, които са наясно с правилника по скокове във вода и знаят какво да правят, когато бъдат поставени на съответната позиция.  

Имам дори случай, в които бивши вече състезатели искат да участват като доброволци в организацията, защото им е приятно отново да се докоснат до любимия си спорт.

Много важно за мен е всеки участник от най-малкия до най-големия да бъде доволен, че е бил част от състезанието. Например тази година на турнирите по плуване и скокове във вода, организирани от СКПС „Витоша“, ще бъдат раздадени уникални медали, съизмерими с най-мащабните форуми в света.

 

А поводът си заслужава – клубът ще отбележи своята 15-годишнина от създаването си (до 2012 г. се казваше СКСВ НСА). Много титулуван състезател ще присъства на специалното парти в края на годината, за да зарадва скачачите ми.

 

 

Димитър Исаев е лидерът на „Витоша“

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар