Стойчев се снима с великаните преди приема в Залата на славата

 

Петър Стойчев посети международната плувна Зала на славата и се снима с восъчните фигури на великаните Джони Вайсмюлер, Майкъл Фелпс, Марк Шпиц, подгрявайки за приема, който ще се състои във Форт Лодърдейл (САЩ) тази събота.

Българският майстор на дългите изпитания ще бъде единственият маратонец в „клас 2018“.

През 2009 г. световният шампион от Шанхай 2011 г. (25 км) и носител на общо 11 Световни купи, трениран за тези успехи от Красимир Туманов, беше приет в малката Зала на слава – тази за плуването в открити води.

Самата церемония по 54-ия прием на членове на Международната зала на славата във всички плувни спортове ще бъде в три дни – от днес до неделя. Ще бъде предшествана от куп събития.

Част от тях ще са срещи на величията с деца и граждани, раздаване на автографи, лекции.
 

Самият Стойчев заедно със съпругата си Ася – участничка на олимпийските игри в Атина 2004 като състезателка по синхронно плуване са в САЩ от седмица.

Тазгодишния прием е наистина звезден.

Признание ще получат още американските плувци Йън Крокър (възпрепятстван през 2017-а) и Аманда Биърд и австралийката Либи Трикет, именитата състезателка по скокове във вода Ирина Лашко (СССР, Русия), ватерполистката Бренда Вила (САЩ), синхронистката Мишхо Такеда (Япония) и треньорът Бил Суитънхам (САЩ).

 

Българският флаг в Международната плувна Зала на славата

 

Съпругата Ася пред витрината с реликви на най-известните състезателки по синхронно плуване

 

Восъчните фигури на първите звезди на плуването – Джони Вайсмюлер (вляо) и Дюк Каханамоку, който е и създателят на състезателния сърф

 

Кътът на Владимир Салников – кумир на Стойчев

 

Педълсите на великите и като еволюци на производството

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар