Суперзвездата Дресъл приключи със световното

14-кратният световен шампион и лидер на американския отбор Кейлъб Дресъл бе изваден от първенството на планетата в Будапеща.

Според авторитетния специализиран сайт SwimSwam не става дума за COVID-19. Информацията обаче нито бе потвърдена, нито отречена.

„След разговор с Кейлъб, неговите треньори и медицинския персонал, беше взето решение той да бъде изтеглен от световното първенство в Будапеща, Унгария. Основният приоритет за нас винаги ще бъде здравето на нашите спортисти и ние ще окажем нужната помощ на Кейлъб, за да се възстанови бързо“, заяви мениджърът на американския отбор Линдзи Минтенко.

Вчера Дресъл стартира в сериите на 100 м св. стил, даде второ време, но не се появи във финалите, въпреки че бе заявен минути преди старта. Така не направи златен хеттрик в кралската дисциплина, спечелена от 17-годишната румънска сензация Давид Поповичи.

По-късно от американския щаб обявиха лаконично, че го няма по медицински причини и предстои да бъде решено участието му в останалите стартове.

В Будапеща взе две титли – на 50 м бътерфлай и мъжката кроулова щафета 4 по 100 м.

Междувременно продължава черната серия с отказали се силни плувци в Будапеща. Австралийката Шейна Джак счупи ръката, докато загряваше за сериите на 100 м св. стил.

Тя помогна на Австралия да спечели златото в женската щафета 4 по100 м св. стил и среброто в смесената щафета 4 по 100 м.

Преди това сребърната олимпийска медалистка на 100 м св. стил Шивон Хауи от Хонконг се отказа поради контузия на глезена. Четирикратният олимпийски медалист Чад ле Кло се оттегли заради проблеми с дишането вследствие на хроничен бронхит.

Вижте къде може да следите първенството с картина, резултати, справки и любопитна информация.

Резултатите на живо ТУК

Картина по БНТ 3 ТУК

Къде по света може да се гледа ТУК

Програмата ТУК

и ТУК

Списък на състезателите ТУК

Стартовите списъци ТУК

Прогнозите и претендентите ТУК

Вашият коментар