Светлозар Николов с норматив за световното по плуване

Светлозар Николов покри норматив за световното първенство на малък басейн в Китай през декември, тръгвайки с летящ старт на турнир „Бриз“ в Бургас, организиран от едноименния клуб.

18-годишният талант на Спринт (Пд) го направи на 400 м съчетано, докато треньорът му Ботко Трендафилов е на Младежките олимпийски игри, а съотборничката му Диана Петкова стана шеста.

 

В новия басейн „Парк Арена“ Заро плува за 4:16,38 мин. Нормативът утвърден от БФПС с решение на Управителния съвет в края на септември е 4:16,69 мин.

Нормативите за световното ТУК

Силно време на 200 м бруст даде 16-годишният Здравко Баблаков от Боляри, Велико Търново (на долната снимка в дясно), който грабна титлата с 2:15,11 мин.

В четвъртото издание на турнир „Бриз“ плувците са 667.

В надпреварата, провеждаща се със съдействието на Община Бургас и БФПС, са представени девет нации – България,  Великобритания, Египет, Латвия, Молдова, Румъния, Сърбия, Турция и Хърватия.

 

Сред отборите прави впечатление Ал Ахли (Египет), който е  най-големият в Африка. Пет пъти е печелил Световните игри за спортни клубове.

Присъствието на двама делегати на ЛЕН (Европейска лига по плуване)и на двама международни съдии са атестат за мащабността и авторитета на турнира, открит от кмета на Бургас Димитър Николов.

 

Сред официалните гости бяха и заместник-министърът на спорта доцент Стоян Андонов, заместник-ректорът на НСА Николай Изов, световният шампион по плуване в открити води Петър Стойчев, заместник-кметовете на община Бургас Красимир Стойчев и д-р Лорис Мануелян.

Хип-хоп изпълнителката Сантра подгря многобройната публика на плувния комплекс.

Резултатите ТУК

 

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар