Световен медалист стана учебник по плуване

 

Тройният медалист от световното първенство за ветерани в Будапеща – Цанко Цанков се превърна в илюстрован учебник по плуване.

Анатомичен плакат от подводна снимка на бургазлията разяснява на деца и родители ползите от синия спорт, посочвайки със стрелка  всяка част от тялото в каква посока работи.

Полезната илюстрация  е хрумване на екипа на столичния плувен клуб Олимп, където състезаващ се треньор е Цанков.

Тя се радва на десетки споделяния в социалните мрежи.

Огромен плакат на анатомичния плакат пък посреща посетителите на основния басейн на клуба в столичния квартал Младост – „Овергаз Арена“.

„12-те  ползи за здравето от плуването“ е най-добрата подводна снимка, която ми е правена.  Горд съм от факта, че именно тя е поставена на входа на спортния комплекс, където Олимп води обучение. За мен, това  признание за положеният труд и постигнатите резултати. Надявам се, че множеството деца, които ежедневно прекрачват прага на басейна, ще я погледнат поне веднъж и ще разберат посланието, което тя носи. Спортът и плуването са преди всичко здраве, но те също така изграждат някой от най-важните качества на човешката личност- дисциплина, упоритост, постоянство, организираност, воля за победа и успех“, сподели Цанков.

 

 

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар