Световен рекордьор с куп забрани от треньора (lвидео)

 

Новата плувна сензация на Русия Климент Колесников спазва цял списък със забрани от треньора си, а част от тях са не се разделя с вълнената шапка през зимата и да ограничава престоя си в интернет.

17-годишният талант трябва да е в леглото най-късно в 22:00 ч. Малко преди това да е изключил любимата си игра Playstation.

„Нямаш ли контрол върху техническите джаджи, които обсебват състезателите ти, няма как да гониш високи цели“, заяви Дмитрий Лазарев в интервю за РИА Новости.

 

Навръх Коледа Колесников счупи световния рекорд на 100 м гръб на малък басейн при мъжете. Дни по-рано на европейското първенство в Копенхаген направи няколко поправки при юношите и бе с основен принос за отборната титла на Русия, взела общо 9 златни медала.

„Когато плувците ми бяха на по 15-16 години им вземам телефоните и всички джаджи, чрез които висяха в интернет или  чатеха. На другия ден им ги връщах през няколко часа. В крайна сметка спортистът трябва да расте не само физически, но и психически. А това означава да има самоконтрол. Ако състезателят е професионалист, той ще направи всичко, което се изисква от него“, сподели Лазарев.

https://www.youtube.com/watch?v=fzLbeNJdhx4

Специалистът е категоричен, че няма нищо добро в това възпитаниците му да висят до един часа през нощта, втренчени в екраните на телефоните си, а в ранни зори да бъдат на вода.

 

„Хващах ги на няколко пъти. После им събирах апаратите. Сега не го правя, защото имаме мониторинг от WADA (Международната антидопингова агенция), а и самият Климент осъзнава, необходимостта да пести енергия и да има разумен подход към подготовката си“, допълни Лазарев.

Треньорът на Колесников смята, че ще бъде загуба за целия световен спорт, ако руското плуване бъде извади от олимпийските игри в Токио през 2020 г., заради разрастващият се допинг скандал.

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=cYC6K4bQudQ

 

https://www.youtube.com/watch?v=-sCVuZa_Gzs

 

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар